Tevékenységek

Lelki egészség

Az Otthon mentálhigiénés csoportjában dolgozó szakemberek segítenek a beköltözést követő beilleszkedésben és a mindennapok ügyes-bajos dolgaiban. Napi és heti foglalkozások, ünnepségek, rendezvények szervezésével törekednek a lelki élet erősítésére.

Bővebben

Mozgásterápia

Az Otthon lakói heti egy alkalommal szakember által vezetett csoportos gyógytornán vehetnek részt. Az egyéni gyógytornát egészségi állapott függvénében, az Otthon háziorvosa írhatja elő.

Bővebben

Gyógymasszázs

Az Otthon lakói számára gyógymasszázs igénybevételét biztosítjuk melyet az Otthon háziorvosa terápiaszerűen írhat fel.

Bővebben

Nővérhívó rendszer, telefon

Az Otthonban kiépített segélyhívó működik, ami lehetővé teszi, hogy minden lakó saját szobájából riasztó funkció segítségével hívja az ügyeletes nővért.

Bővebben

Szabadidő eltöltésének lehetőségei

Az intézményben mindenkinek lehetősége van a szabad hitélet gyakorlására. Minden vasárnap és nagyobb egyházi ünnepek alkalmával Istentiszteleltet tartunk. A társalgóban délutánonként különböző foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők (kézimunka, zene, előadások, társasjáték, színjátszás, stb.). Megfelelő számú érdeklődő esetében színház-, koncert, -előadás látogatást, továbbá kirándulásokat szervezünk. Minden lakószoba központi televízió-csatlakozóval, illetve vezetékes és vezetéknélküli korlátlan hozzáférést biztosító […]

Bővebben

Ápolási részleg

Az Otthon ápolási részlegében olyan időseket, betegeket fogadunk, akik fizikai állapotuk miatt nem képesek önálló életvitelre vagy mozgásukban korlátozottak, napi teendőikben pedig folyamatos segítségre szorulnak. Erre a részlegre jelentkező személyeket kétágyas, fürdőszobával ellátott lakrészekben fogadjuk. A szakszerű ápolást speciális betegágyak és más korszerű segédeszközök segítik.

Bővebben