Tevékenységek

Lelki egészség

Otthonunkban szakemberek segítenek a beköltözést követő beilleszkedésben és a mindennapok ügyes-bajos dolgaiban. Napi és heti foglalkozások, ünnepségek, rendezvények szervezésével törekednek a lelki élet erősítésére. Minden hétköznap reggel áhitatot tartunk.

Bővebben

Kirándulások

Az Otthon lakói számára alkalmanként csoportos kirándulást szervezünk marosvásárhelyi avagy más célpontokra. A kirándulásokra felügyeletet biztosítunk.

Bővebben

Gyógytorna

Az Otthon lakói számára a Medicare Alapítvány partnerségével egyéni és csoportos gyógytornát, kinetoterápiát biztosítunk. Segítő eszközökkel felszerelt tornaterem áll lakóink rendelkezésére. Heti három alkalommal (kedd, szerda és péntek) csoportos, közös torna van az otthonban.                                           […]

Bővebben

Nővérhívó rendszer, telefon

Az Otthonban kiépített segélyhívó működik, ami lehetővé teszi, hogy minden lakó saját a szobájából a riasztó funkció segítségével hívja az ügyeletes nővért.

Bővebben

Szabadidős programok

Minden reggel 9:30 órától közös reggeli áhítatot tartunk. A szobákban lévőknek  ugyancsak áhitatot tarunk igény és sorrend szerint. Kedd, szerda és péntek napokon 10:00 órától közös gyógytorna. Csütörtök 10:00 órától nóta és népdal éneklés, tanulás.    

Bővebben

Ápolás

Fizikai állapotuk miatt önálló életvitelre képtelen vagy mozgásukban korlátozott, napi teendőikben pedig folyamatos segítségre szoruló személyeken segítünk szakszerű ápolással. Fürdőszobával ellátott lakrészekben a betegápolást szakképzett személyzetünk  és korszerű segédeszközök segítik.

Bővebben